Trage Schildklier Voor En Na  thumbnail

Trage Schildklier Voor En Na

Published Feb 19, 23
3 min read

 Trage Schildklier Voor En Na

Trage Schildklier Voor En Na. De schildklier wordt gebruikt voor je vermindering van bijvoorbeeld chronische stress. Het schildklier aanbevelt hormonen - en in het bijzonder de T4 (thyroxine) en T3 (tri-joodthyronine) - te produceren. Ze worden via het bloed naar de weefsels vervoerd. Zij zorgen voor de communicatie tussen cellen in je hals. Hormonen regelen uw stofwisseling - met andere woorden: hoe u lichaam energie haalt.

Wat is een schildklier?

Een schildklier is een tumor of vlinder in de vorm van de luchtpijp. De schildklier op de hals ligt en zet hormonen in het lichaam aan voor het regelen van de stofwisseling (hyperthyreoidie). Als een schildklier goed werkt, helpt hij de hormonen in uw lichaam die verantwoordelijk zijn voor het regelen van uw schildklier onder controle te houden. Het zal ook helpen voorkomen dat uw schildklier te groot wordt. Als je schildklier echter niet goed werkt, kan dat problemen veroorzaken voor jou en je baby. Het kan leiden tot een reeks symptomen, waaronder gewichtstoename, zwelling van armen en benen, ademhalingsproblemen en hartproblemen. Als u een schildklier heeft, zal uw arts u medicijnen geven om deze onder controle te houden. Uw arts zal met u praten over de risico's en voordelen van deze medicijnen. Hij zal u ook laten weten of u ermee moet stoppen. Hij zal u vertellen wanneer en hoeveel u ze moet innemen.

Hoe werkt een schildklier?

De schildklier produceert twee hormonen die thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3) heten. Deze hormonen helpen een aantal processen in het lichaam te regelen. De twee hormonen kunnen in verschillende hoeveelheden worden aangemaakt, afhankelijk van de behoeften van het lichaam. Wanneer het lichaam niet genoeg schildklierhormonen aanmaakt, kan de diagnose hypothyreoïdie worden gesteld. Wanneer het lichaam te veel schildklierhormonen aanmaakt, spreekt men van hyperthyreoïdie. Deze aandoening veroorzaakt veel symptomen, waaronder een hoge temperatuur en gewichtstoename. Bij een gezond persoon produceert de schildklier ongeveer 50 milligram thyroxine per dag. Bij mensen met hyperthyreoïdie kan het wel 125 milligram thyroxine produceren. De hoeveelheid thyroxine in het lichaam kan veranderen, gebaseerd op factoren zoals dieet en lichaamsbeweging. De schildklier maakt ook calcitriol, dat helpt bij de opname van calcium in de bloedbaan.

Hoe kan ik een targe schildklier krijgen?

Als u een trage schildklier heeft, zal uw arts u waarschijnlijk aanraden de hormonen thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3) in te nemen. Deze hormonen zijn belangrijk voor de werking van uw schildklier. Ze helpen de chemie van je lichaam te regelen, zoals hoe snel je hart klopt, hoeveel energie je hebt en of je het koud of warm krijgt. Ze verminderen ook ontstekingen in je lichaam. Als uw schildklier niet genoeg thyroxine produceert en/of als u lage thyroxinewaarden heeft, kan dat een teken zijn van hypothyreoïdie of thyroïditis. Het is ook een risicofactor voor botverlies en gewichtstoename. Om een schildklierprobleem te diagnosticeren, kan uw arts bloedonderzoek en andere metingen bestellen. Hij zal ook vragen naar andere gezondheidsproblemen. Misschien wil hij een lichamelijk onderzoek doen van uw hals en keel. Er kan ook gevraagd worden naar de geschiedenis van schildklierproblemen in uw familie.

Schildklierklachten

Schildklierklachten zijn problemen die kunnen optreden wanneer de schildklier niet goed functioneert. De schildklier is een belangrijk orgaan dat zich in de hals bevindt en verantwoordelijk is voor de productie van hormonen die de stofwisseling reguleren. Schildklierklachten zijn problemen die kunnen optreden als de schildklier niet goed functioneert en te veel of te weinig hormonen produceert.

Latest Posts

Thuishulp Breda

Published Nov 14, 23
7 min read

Thuisverpleging Van Dyck - Herentals

Published Nov 08, 23
4 min read

Zvw Thuiszorg

Published Sep 24, 23
5 min read